вторник, 7 октября 2014 г.

Ситуація в зоні АТО за 7 жовтня

Попри очікування щодо встановлення режиму тиші, протягом учорашньої доби російські найманці та терористи продовжили обстріли та атаки на позиції сил #АТО.

Йдеться про чергові спроби штурму донецького аеропорту, який терористи обстрілювали з артилерії, установок «Град» і танків. Українські військові відкрили вогонь у відповідь, терористи зазнали втрат. Наразі російські найманці не припиняють атаки.

Військові злочинці завдали артилерійського удару по житловим кварталам селища#Ольховатка з боку села #Тимофіївка у #Шахтарськ'ому районі Донецької області та здійснили мінометний обстріл міста #Попасна з боку селища #Калинове Луганської області. Такі обстріли не можна виправдати жодною військовою необхідністю. Це цинічні атаки на мирних людей, внаслідок яких на Луганщині загинули 3 особи.

Найбільшу кількість обстрілів наших військових зафіксовано під #Дебальцево і Старогнатівкою#Донецьк'ої області та в районі міста #Щастя #Луганськ'ої області.

Бойових зіткнень на кордоні поза межами зони АТО не зафіксовано.
Внаслідок обстрілів за добу загинуло 5 українських військових.

За добу виїзні бригади «Укроборонпрому» відремонтували 9 одиниць бронетехніки. За період з 6 вересня до 6 жовтня 2014 року відремонтовано 433 одиниці бронетехніки.

Незважаючи на постійні обстріли терористів, комунальні служби та ремонтні бригади проводять відновлювальні роботи. Зокрема, енергопостачання, яке припинилося унаслідок обстрілів терористів, відновлено у Макіївці Донецької області. Наразі знеструмленими залишаються селища Нижня Кринка та Нижній Комунар Донеччини. Міст через річку Нижня Кринка, який є єдиною можливістю дістатися до пошкоджених ліній, був підірваний диверсантами так званої #ДНР, тому доправити сюди спецтехніку наразі неможливо.

У Маріуполі Донецької області ситуація залишається спокійною та контрольованою. Військові частини НГУ продовжують забезпечувати контрольно-перепускний режим на блокпостах, та у районі оборони. Також українські військовослужбовці здійснюють протидиверсійні дії, пошук і знешкодження диверсійно-розвідувальних груп противника та озброєних злочинців на околиці міста. Тривають інженерно-фортифікаційні роботи із облаштування лінії оборони міста.



Комментариев нет:

Отправить комментарий