среда, 14 мая 2014 г.

Український конфлікт може обійтися Росії в суму 115 млрд. доларів.

«Неоголошена війна» може відчутно вдарити по Росії Для Росії український конфлікт може обійтися їй в суму 115 млрд. дол, або близько 3 % річного обсягу виробництва і посилити тиск рецесії.

«Росія вже втручається в український конфлікт, підтримуючи мітингувальників і терористів, якими керують росіяни», – заявив журналістам у Брюсселі український прем’єр-міністр Арсеній Яценюк після переговорів з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу.

«Ми закликаємо Росію засудити їх дії, закликати цих так званих мітингувальників, а насправді терористів, звільнити будівлі, і зробити все можливе, щоб стабілізувати ситуацію в Україні.

У росіян не вийде зробити з України «недієздатну країну», – додав Яценюк.

Коли розгорілася нова боротьба, Євросоюз спробував прискорити дипломатичний процес, направивши німецьку делегацію на чолі з міністром закордонних справ Франком-Вальтером Штайнмайером в Київ і Одесу, щоб допомогти встановити діалог між проросійськими сепаратистами та українським урядом.

Проти Росії можуть бути введені нові санкції у разі зриву президентських виборів в Україні, запланованих на 25 травня, заявив Президент Франції Франсуа Олланд під час візиту в Тбілісі, столиці колишньої радянської республіки Грузії, яка воювала з Росією в 2008 році за свій повсталий регіон.

Уряд України і його американські та європейські союзники заявляють, що президент Володимир Путін провокує безпорядки, які можуть розколоти колишню радянську республіку перед президентськими виборами. «У наших східних регіонах йде «неоголошена війна».

Наш сусід розв’язав війну, направивши спецназ і диверсантів на нашу територію», – заявив журналістам у Києві в.о. міністра оборони Михайло Коваль.



Комментариев нет:

Отправить комментарий