пятница, 27 марта 2015 г.

На середину квітня окупанти та бойовики планують потужну атаку на Україну

Перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що бойовики і російські війська готують найактивнішу атаку на Україну. За словами екс-секретаря РНБО, перед усіма великими атаками терористи, як і зараз, багато говорили про начебто невиконання Україною Мінських домовленостей. До того ж такий прогноз підтверджують не лише дані української розвідки, а й розвіддані НАТО та США.

«Співставляючи ту велику кількість живої сили і техніки, що сьогодні стоїть на кордоні з Україною, зважаючи на дані розвідки і на подібні заяви, адже вони як папуги повторюють те, що їм говорять iз Кремля, я вважаю, що нам треба готуватися до чергової активної фази», — зазначив пан Парубій в одному з інтерв’ю.

Зауважимо, що чимало військових експертів раніше прогнозували, що окупанти почнуть новий наступ одразу після того, як навесні підсохне ґрунт для проходження танків та іншої техніки. Такі плани ворога підтверджує і скандально відомий російський диверсант Ігор Гіркін («Стрілок»), який днями заявив, що воєнні дії на Донбасі поновляться 16 квітня. Знайомі автора з окупованого міста Красний Луч кажуть, що окупанти відверто говорять в усіх громадських місцях про те, що наступ на позиції сил АТО почнеться вже за два, максимум три тижні.

Для обґрунтування наступу бойовики шукають причини. Спроб звинуватити офіційний Київ у зриві Мінських домовленостей після ухвалення закону про окуповані території, очевидно, виявилося недостатньо. Як і галасу щодо можливого надання Україні летальної зброї зi США. Тож учора стало відомо, що Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактами артилерійських обстрілів території Донецької області, в результаті яких були вбиті і поранені троє неповнолітніх. При цьому російські слідчі наполягають, що тим самим Україна порушила Мінські домовленості, а також конвенції з прав людини.

І це при тому, що спостерігачі ОБСЄ фіксують артобстріли лише з позицій бойовиків, тоді як українська артилерія мовчить. За даними «губернатора» Донеччини Олександра Кіхтенка, позаминулої доби було зафіксовано 106 обстрілів позицій сил АТО, а станом на вчора — ще 36. «Губернатор» Луганщини Геннадій Москаль додає, що агресія бойовиків проти контрольованої Україною території області значно зросла в останні дні. З РФ на Донбас продовжують заходити колони військової техніки, цілі залізничні ешелони з боєприпасами, а в так званих «гуманітарних» конвоях — паливно-мастильні матеріали.



Комментариев нет:

Отправить комментарий