вторник, 13 января 2015 г.

Обвал цін триває. Нові причини!

Аналітики інвестиційного банку Goldman Sachs знизили прогноз цін на найближчі три місяці для Brent до $42 за барель. Інвестиції у видобуток сланцевої нафти почнуть скорочуватися, якщо американський еталон коштуватиме близько $40 значну частину першого півріччя.

Імовірність дефолту в Росії сильно зросла через обвал нафти й рубля. У США, ймовірно, попит на нафту скоротиться в найближчі дні через пожежі на двох великих НПЗ, один із яких – найбільший на Східному узбережжі. Саудівська Аравія, найбільший у світі експортер нафти, раніше неодноразово заявляла, що не буде знижувати видобуток для стабілізації ринку, ігноруючи пропозиції кількох країн ОПЕК.

Минулого тижня на світовому ринку нафти вперше з 2009 року утворилося КОНТАНГО – ситуація, коли ціни на товар із негайною поставкою нижче цін із відтермінуванням постачання.

Тим часом, курс рубля продовжує своє "круте піке", втративши за останні чотири дні майже 10% вартості, що й спричинило зниження суверенного рейтингу Росії до мінімальної інвестиційної позначки ВВВ-.

Отже, прогнози не втішливі й в умовах тісних взаємних зв’язків між економіками нафтових країн із країнами, які прямо не залежать від видобутку енергоносіїв, економіка останніх також може суттєво постраждати.



Комментариев нет:

Отправить комментарий