среда, 4 июня 2014 г.

Захищати Батьківщину на голодний шлунок

Захищати Батьківщину на голодний шлунок – справа нелегка, тому військовослужбовців різних країн забезпечують продуктовими наборами з індивідуальним раціоном або, простіше кажучи, сухим пайком.

Український солдат може порадіти хіба що достатньо калорійному харчуванню, а про елементарні смакові якості, на жаль, мова зовсім не йде.
 День за днем нашим бійцям доводиться задовольнятися одними консервами. При цьому можна тричі на день похрумтіти пшеничними галетами, запивши усе чашкою чаю або розчинної кави. Прикрасити нелегкі армійські будні повинен десерт у вигляді двох пакуночків меду.
Такі радощі життя, як ложка, розігірвач для їжі, сірники тощо, нашим військовослужбовцям, мабуть, не потрібні, тому що Міноборони України до комплектації "сухпаю" їх не включило.

Американцям у війську пощастило значно більше, в тому числі – й у харчуванні. Сухий пайок США (MRE – "Meal, Ready-to-Eat"/"Їжа, готова до вживання") перш за все, приголомшує різновидом раціонів. Загалом існує 24 варіанти MRE, які розраховані на один прийом їжі. Американський солдат навіть у бойових умовах може поласувати, наприклад, біфштексом із грибами, свинячими відбивними по-ямайські, гуляшем, печеними яблуками, спагеті з овочами, пельменями з телятиною, філе індички, рисом по-креольськи тощо.

Існують кошерні, халяльні чи просто вегетаріанські варіанти меню, спеціальні пайки для холодних або спекотних кліматичних зон, для штурмових і ударних військових підрозділів, є також гуманітарний варіант цього пайка.

Для розігрівання продуктів до MRE включено спеціальний пакет із безполум’яним хімічним нагрівачем. Також у кожному наборі обов'язково є сіль, дві жувальні гумки, картонка сірників, кілька аркушів туалетного паперу, волога серветка, пластмасова ложка.

Комментариев нет:

Отправить комментарий