понедельник, 23 июня 2014 г.

Рада ЄС перевела скасування віз із Україною у другу фазу

Євросоюз ухвалив рішення про перехід України до виконання другої фази плану дій з лібералізації візового режиму. Відповідне рішення було прийнято у понеділок, 23 червня, в Люксембурзі в ході засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ.
"Рада поділяє аналіз, згідно з яким Україна виконала всі показники, встановлені в рамках першого етапу плану дій з лібералізації візового режиму та приймає рішення розпочати оцінку виконання показників, встановлених в рамках другого етапу", - йдеться у рішенні Ради ЄС.
У цьому зв'язку Рада ЄС очікує, що Єврокомісія якомога швидше надасть оцінку можливої міграції та впливу на безпеку ЄС подальшої лібералізації візового режиму для України. Нагадаємо, що 23 травня єврокомісар Сесілія Малстром запропонувала Єврокомісії перейти до другої - останньої - фази плану дій щодо візової лібералізації, після завершення якого громадяни України зможуть їздити до країн ЄС без віз. Читайте також: Україні "світить" безвізовий режим з ЄС вже до кінця року – Томбінський 27 травня у представництві ЄС в Україні повідомили, що Єврокомісія схвалила рішення про перехід України до другої фази лібералізації візового режиму з Євросоюзом.
Як повідомлялося раніше, безвізовий режим із ЄС може запрацювати вже цього року. Проте усе залежатиме від реалізації українською владою ухвалених законів.



Комментариев нет:

Отправить комментарий